Overige video's

Roze bliksem met krokante parmaham

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar. Ver­warm intussen de slagroom met de rozemarijn op een lage stand.
  2. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de kool 10 minuten. Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ham aan beide kan­ten krokant. Voeg de azijn toe aan het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de azijn verdampt is.
  4. Voeg de room toe aan de aard­appels en stamp ze fijn. Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is.
  5. Verdeel de stamppot over 4 borden. Garneer met de peterselie en serveer met de krokante ham.

Wijnadvies

Bij dit recept is Sensi Chianti een goede keuze.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 51 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
11 g
Vezels 9 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.