Overige video's

Royale kaasplank met uienmarmelade

6 eenvoudig kazen
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 945 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
28 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g

Voorbereiden

Verwarm alle ingrediënten voor de uienmarmelade in een pan met dikke bodem en laat zonder deksel sudderen tot een jam ontstaat. Roer af en toe door.

Bereiden

  1. Laat alle kaas op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  2. Verwijder de papieren verpakking van de camembert en leg de kaas terug in het spanen doosje. Snijd inkepingen in de bovenkant van de kaas en duw de knoflook en tijm hierin. Besprenkel met de honing en zet de camembert in het doosje 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  3. Verdeel alle kaassoorten over een kaasplank. Zet de camembert en de marmelade erbij en garneer met de walnoten en druiven. Serveer met stokbrood.

Bereidingstip

Kies kazen die qua smaak oplopen van mild naar pittig en presenteer en eet ze ook in deze volgorde.

Wijnadvies

Bij een kaasplank verdient elke kaas een eigen wijn, maar Sensas Chardonnay is een aanrader voor witliefhebbers. Ga je voor rood? Schenk dan Bordeaux Supérieur Château David.

Voedingswaarde p.p.
Energie 945 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
28 g
Vezels 4 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.