Rouleaux van kip met cranberrysalsa
- 1.5 kilogram kipfilets
- 1 ei
- 50 milliliter slagroom
- 0.5 theelepel gedroogde dragon
- nootmuskaat
- 50 gram gedroogde cranberry's (geweld)
- 4 bladeren groene kolen
- 8 plakken rauwe hammen (dikker gesneden)
- 1 eetlepel olijfolie
-
voor de salsa
- 200 gram cranberry's (vers)
- 1 appel (geschild, in kleine blokjes)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 verse gember (geschild, in plakjes, ca. 1 cm)
- 0.5 limoen (sap)
- 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel olijfolie
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Gaar en goudbruin
Voorbereiden
Snijd van de kipfilets alle haasjes los en snijd deze in stukjes. Maal fijn in een keukenmachine. Voeg het ei, de room en dragon toe en maal verder tot een ‘farce'. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep de gewelde cranberry's erdoor. Bewaar de farce afgedekt in de koelkast. Breng een pan water met zout aan de kook, blancheer de koolbladeren 2 minuten en leg ze in koud water. Snijd de dikke nerf eruit en laat de bladeren drogen op keukenpapier. Sla de kipfilets platter tussen vershoudfolie. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak. Leg hierop de plakken ham verticaal in de vorm van een rechthoek tegen elkaar en laat de randen iets overlappen. Leg hierop de platgeslagen filets tegen elkaar aan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk met de helft van de farce. Leg de kool erop en druk licht aan. Bestrijk met de rest van de farce. Rol van onder naar boven de ham met de kipfilet langzaam op met behulp van de folie. Druk niet te hard, vouw het folie strak om de rol en laat rusten in de koelkast. Maal de ingrediënten voor de salsa grof en breng op smaak met zout. Zet in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Neem de rouleaux uit het folie en rol direct in een stuk aluminiumfolie. Gaar de rouleaux circa 1 uur in het midden van de oven. Laat ingepakt buiten de oven 10 minuten rusten.
- Verwarm de borden in de nog warme oven. Neem de rouleaux uit het folie en dep droog met keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de rouleaux rondom knapperig. Snijd de rouleaux in 8-12 dikke plakken en leg deze op de borden. Serveer de salsa erbij.
Bereidingstip
Dit recept is lekker met hartige kersenclafoutis (zie elders op boodschappen.nl)
Vervang de kipfilet door parelhoenfilet.
Verwarm de cranberrysalsa eventueel, maar bereid dan zonder limoensap.
Vervang de groene kool door (wilde) spinazie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 95 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 7 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 1,6 g |

Rouleaux van kip met cranberrysalsa

Gaar en goudbruin
- 1.5 kilogram kipfilets
- 1 ei
- 50 milliliter slagroom
- 0.5 theelepel gedroogde dragon
- nootmuskaat
- 50 gram gedroogde cranberry's (geweld)
- 4 bladeren groene kolen
- 8 plakken rauwe hammen (dikker gesneden)
- 1 eetlepel olijfolie
-
voor de salsa
- 200 gram cranberry's (vers)
- 1 appel (geschild, in kleine blokjes)
- 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 1 verse gember (geschild, in plakjes, ca. 1 cm)
- 0.5 limoen (sap)
- 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel olijfolie
Voorbereiden
Snijd van de kipfilets alle haasjes los en snijd deze in stukjes. Maal fijn in een keukenmachine. Voeg het ei, de room en dragon toe en maal verder tot een ‘farce'. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep de gewelde cranberry's erdoor. Bewaar de farce afgedekt in de koelkast. Breng een pan water met zout aan de kook, blancheer de koolbladeren 2 minuten en leg ze in koud water. Snijd de dikke nerf eruit en laat de bladeren drogen op keukenpapier. Sla de kipfilets platter tussen vershoudfolie. Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak. Leg hierop de plakken ham verticaal in de vorm van een rechthoek tegen elkaar en laat de randen iets overlappen. Leg hierop de platgeslagen filets tegen elkaar aan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk met de helft van de farce. Leg de kool erop en druk licht aan. Bestrijk met de rest van de farce. Rol van onder naar boven de ham met de kipfilet langzaam op met behulp van de folie. Druk niet te hard, vouw het folie strak om de rol en laat rusten in de koelkast. Maal de ingrediënten voor de salsa grof en breng op smaak met zout. Zet in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Neem de rouleaux uit het folie en rol direct in een stuk aluminiumfolie. Gaar de rouleaux circa 1 uur in het midden van de oven. Laat ingepakt buiten de oven 10 minuten rusten.
- Verwarm de borden in de nog warme oven. Neem de rouleaux uit het folie en dep droog met keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de rouleaux rondom knapperig. Snijd de rouleaux in 8-12 dikke plakken en leg deze op de borden. Serveer de salsa erbij.
Bereidingstip
Dit recept is lekker met hartige kersenclafoutis (zie elders op boodschappen.nl)
Vervang de kipfilet door parelhoenfilet.
Verwarm de cranberrysalsa eventueel, maar bereid dan zonder limoensap.
Vervang de groene kool door (wilde) spinazie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 10 g |
Eiwit | 95 g |
Vet Waarvan verzadigd |
20 g 7 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 1,6 g |