Rouleaux met courgette, zalm en garnalen
-
voor het beslag
- 2 courgettes
- 6 eieren
- 0.5 citroen (rasp)
- 0.5 bosje dille (grof gehakt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels bloem
-
voor de vulling
- 300 gram zalmfilets
- 200 gram ricotta
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie en
- olijfolie (om in te vetten)
- 100 gram Hollandse garnalen
- 0.5 bosje dille (grof gehakt)
-
voor de kruidensaus
- 2 eetlepels kappertjes (fijngehakt)
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eetlepels dille (fijngehakt)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Van vispakketje tot ovenschotel
Voorbereiden
Rasp de courgettes grof. Bestrooi met zout en schep over in een fijne zeef. Leg een schoteltje met iets zwaars erop en laat de courgette 30 minuten uitlekken. Leg intussen de zalm voor de vulling in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Klop de ricotta met het citroensap en de olijfolie door elkaar, breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast. Vet de randen van de bakplaat in en vet het stuk bakpapier op de bodem ook in. Roer alle ingrediënten voor de kruidensaus door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
- Klop in een andere kom de dooiers in een paar minuten luchtig en voeg de citroenrasp, de helft van de dille en peper toe. Knijp het overtollige vocht goed uit de courgette en schep de courgette met de kaas door de eidooiers.
- Spatel het opgeklopte eiwit erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel gelijkmatig erdoorheen. Verdeel dit beslag over de bakplaat en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
- Bak de courgettebodem tegelijk met de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de courgettebodem erin staan.
- Neem de zalm wel uit de oven en trek de vis met 2 vorken uit elkaar. Neem de courgettebodem uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel. Houd daarbij de randen een paar centimeter vrij.
- Verdeel de warme zalm, garnalen en de overige dille erover. Bestrooi met peper en rol de bodem met behulp van het bakpapier rustig op. Leg de rol op een langwerpige schaal, snijd aan tafel in dikke plakken en serveer met de kruidensaus.
Bereidingstip
Knijp de courgette bij dit recept altijd heel goed uit zodat het beslag niet te vochtig wordt.
Zorg dat alles klaar staat op het moment dat je de rol samenstelt, zodat je de rol warm kunt serveren.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 615 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 42 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 14 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 2,2 g |
Laag in koolhydraten. Uitlekken van de Courgette is erg belangrijk voor de stevigheid van je lap.
Laag in koolhydraten. Uitlekken van de Courgette is erg belangrijk voor de stevigheid van je lap.

Rouleaux met courgette, zalm en garnalen

Van vispakketje tot ovenschotel
-
voor het beslag
- 2 courgettes
- 6 eieren
- 0.5 citroen (rasp)
- 0.5 bosje dille (grof gehakt)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 eetlepels bloem
-
voor de vulling
- 300 gram zalmfilets
- 200 gram ricotta
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie en
- olijfolie (om in te vetten)
- 100 gram Hollandse garnalen
- 0.5 bosje dille (grof gehakt)
-
voor de kruidensaus
- 2 eetlepels kappertjes (fijngehakt)
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 2 eetlepels dille (fijngehakt)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Voorbereiden
Rasp de courgettes grof. Bestrooi met zout en schep over in een fijne zeef. Leg een schoteltje met iets zwaars erop en laat de courgette 30 minuten uitlekken. Leg intussen de zalm voor de vulling in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Klop de ricotta met het citroensap en de olijfolie door elkaar, breng op smaak met zout en peper en zet in de koelkast. Vet de randen van de bakplaat in en vet het stuk bakpapier op de bodem ook in. Roer alle ingrediënten voor de kruidensaus door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snuf zout.
- Klop in een andere kom de dooiers in een paar minuten luchtig en voeg de citroenrasp, de helft van de dille en peper toe. Knijp het overtollige vocht goed uit de courgette en schep de courgette met de kaas door de eidooiers.
- Spatel het opgeklopte eiwit erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel gelijkmatig erdoorheen. Verdeel dit beslag over de bakplaat en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
- Bak de courgettebodem tegelijk met de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de courgettebodem erin staan.
- Neem de zalm wel uit de oven en trek de vis met 2 vorken uit elkaar. Neem de courgettebodem uit de oven en bestrijk met het ricottamengsel. Houd daarbij de randen een paar centimeter vrij.
- Verdeel de warme zalm, garnalen en de overige dille erover. Bestrooi met peper en rol de bodem met behulp van het bakpapier rustig op. Leg de rol op een langwerpige schaal, snijd aan tafel in dikke plakken en serveer met de kruidensaus.
Bereidingstip
Knijp de courgette bij dit recept altijd heel goed uit zodat het beslag niet te vochtig wordt.
Zorg dat alles klaar staat op het moment dat je de rol samenstelt, zodat je de rol warm kunt serveren.
Laag in koolhydraten. Uitlekken van de Courgette is erg belangrijk voor de stevigheid van je lap.
Laag in koolhydraten. Uitlekken van de Courgette is erg belangrijk voor de stevigheid van je lap.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 615 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 42 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 14 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 2,2 g |