Overige video's

Roti masala met lamsvlees

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 2,4 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper en rooster het op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin. Zet een ovenvaste (gietijzeren) braadpan met deksel op de barbecue en verwarm deze.
  2. Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm. Giet een scheutje olie in de warme pan. Schep het vlees, de ui, tomaat, knoflook, kerrie, zout en peper erdoor en bak tot de ui begint te kleuren.
  3. Giet de bouillon erbij. Leg het deksel op de pan en laat langzaam garen. Prik een gaatje in de rode peper zodat deze niet open springt.
  4. Voeg de aardappelblokjes, laurierblaadjes en de rode peper toe aan het vlees. Verdeel de hele eieren en sperziebonen erover en stoof afgedekt 1-1,5 uur op matig vuur. Roer af en toe om.
  5. Neem het deksel de laatste 30 minuten van de stooftijd van de pan en laat het vocht iets inkoken. Het gerecht is klaar als het vlees zacht is.
  6. Neem de laurierblaadjes en rode peper uit de pan. Leg op de borden een rotipannenkoek of wrap en schep daarop het lamsvlees.

Bereidingstip

Neem kousenband in plaats van sperziebonen en vervang het kerriepoeder door masala kerrie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 705 kcal
Koolhydraten 61 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
9 g
Vezels 6 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.