Overige video's

Roti kukus
Roti kukus
(62)

Roti kukus

Categorie gebak
Personen 6 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g

Bereiden

  1. Vul de rijststomer, stoompan of een pan met deksel waar het vergiet in past met water, zo dat het water de inzet of het vergiet niet raakt. Knoop bij het gebruik van een vergiet een opgerolde theedoek om de rand van het vergiet zodat deze goed in de pan past. Breng het water aan de kook.
  2. Schep de bloem in delen luchtig door het eimengsel. Leg een doek in het vergiet: bij een rijstkoker of stoompan is dit niet nodig.
  3. Mix de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout op een hoge stand in 5 minuten tot een romige, lichtgekleurde en dikvloeibare massa. Mix 80-100 milliliter van de frisdrank erdoor.
  4. Giet als het water kookt buiten de pan de helft van het beslag in de inzet of het vergiet (op de doek). Strijk de bovenkant van het beslag niet glad.
  5. Spatel de cacao luchtig door de rest van het beslag en verdeel het chocoladebeslag over het vanillebeslag. Haal een satéprikker door het beslag zodat geel en bruin iets mengen.
  6. Zet de inzet of het vergiet op de pan, leg een deksel erop en stoom circa 45 minuten. Controleer tussendoor of er nog voldoende water in de pan zit en vul indien nodig aan met kokend water.
  7. Prik aan het einde van de stoomtijd in de cake en kijk of de prikker er schoon uitkomt. Til de cake (met doek en al) uit de pan. Laat 2 minuten afkoelen en haal de doek die er een beetje aangeplakt is voorzichtig eraf.

Bereidingstip

Het scheutje citroenfrisdrank in dit recept maakt de roti kukus heerlijk luchtig.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.