Overige video's

Rösti van knolselderij met peterseliepesto

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
6 g
Vezels 11 g
Zout 2 g

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  2. Meng de knolselderij met de bloem, bakpoeder, knoflook, mosterd en de bouillon tot een beslag. Houd apart.
  3. Leg de tomatenplakken met daarop de uienringen in een schaal. Bestrooi met zout en 1 eetlepel peterselie. Besprenkel met olijfolie en zet de tomatensalade apart.
  4. Hak de rest van de peterselie met de amandelen en kaas fijn en voeg in een straaltje olijfolie toe zodat een pesto ontstaat.
  5. Verhit een dun laagje olijfolie in een koekenpan. Schep van het knolselderijbeslag 4 hoopjes in de pan. Druk ze iets platter en bak ze in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  6. Bak van het overige beslag nog 4 kleine röstirondjes. Serveer de rösti met de peterseliepesto, de tomatensalade en stokbrood.

Bereidingstip

Neem pastinaak of winterwortel in plaats van knolselderij in dit recept.

Breid de tomatensalade uit met komkommer en kappertjes.

Wijnadvies

Deze knolselderijrösti heeft graag Pinot Grigio naast zich, zoals I Am of Pirovano.

Voedingswaarde p.p.
Energie 610 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
6 g
Vezels 11 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.