Overige video's

Rosé-aardbeiengranita

Krijg de zomer in je bol met dit vrolijke drankje! Serveer deze rosé-aardbeiengranita in een leuk glas en je cocktailparty kan beginnen.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 100 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Pureer de aardbeien met de limoenrasp, -sap en poedersuiker tot een dik vloeibare massa. Voeg de rosé toe. Giet dit mengsel in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en roer elk half uur los met een vork.
  2. Na circa 3 uur ontstaat een korrelige massa. Bewaar deze granita in de diepvries tot het serveren en roer af en toe door. Schraap de granita los met een vork en verdeel over glazen.

Bereidingstip

Zet 4 vochtige glazen in de diepvries en serveer de granita erin.

Vervang de aardbeien in dit recept door frambozen.

Wijnadvies

Gebruik voor deze aardbeien granita een goed gekoelde Spaanse Vega Libre Rosado.

Voedingswaarde p.p.
Energie 100 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.