Overige video's

Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto
Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto
(0)

Rosbiefcarpaccio met gegrilde portobello en pecanpesto

Carpaccio is altijd een goed idee. Zeker deze rosbiefcarpaccio. Perfect als voorgerecht of tussengerecht tijdens een diner.
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Maal de basilicum met de pecannoten, knoflook en kaas in de keukenmachine fijn. Giet de olie langzaam erbij terwijl de machine draait. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Houd apart.
  2. Snijd de portobello's in plakken van 0,5 cm dik en bestrijk aan beide kanten met olijfolie. Verhit de grillpan op middelhoge stand en rooster hierin de plakken portobello in een paar minuten aan beide kanten bruin. Leg ze op een plank met keukenpapier om af te koelen en uitlopend vocht te absorberen. Bestrooi met zout, peper en tijm.
  3. Verdeel de rosbief over het midden van 4 grote borden en verdeel de plakjes portobello in een waaier erover. Bedruppel met de pesto en garneer met een pluk waterkers. Serveer direct. Lekker met focacciabrood.

Bereidingstip

Blijft er van dit recept nog een beetje pesto over? Deze kun je afgedekt nog een paar dagen bewaren in de koelkast.

Wijnadvies

Een klassieke wijn bij rosbief en paddenstoelen is de Marillier Père & Fils Bourgogne Pinot Noir. Iets avontuurlijker is de combinatie met La Colombara Lambrusco Rosso.

Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.