Overige video's

Rosbief met sjalotten en paprika

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en braad het rondom op hoge stand kort aan.
  2. Haal het vlees uit de pan en leg het in een braadslee. Prik niet in het vlees! Bestrooi het met oregano. Leg de stukken paprika ernaast.
  3. Fruit in het bakvet van het vlees de sjalotjes in 5 minuten bruin en blus af met de wijn. Laat even inkoken en giet dan rond het vlees en over de paprika.
  4. Braad de rosbief 20-30 minuten in de oven. Bij een kerntemperatuur van 55ºC is het vlees mooi rosé.
  5. Laat het vlees nog 10 minuten afgedekt buiten de oven rusten en snijd het dan in dikke plakken. Serveer met de paprika en sjalottenjus.
  6. Lekker met frietjes en aïoli.

Bereidingstip

Snijd groot vlees op de ‘draad' in plakken. Op die manier worden de door bindweefsel bijeengehouden spiervezels verkort, waardoor het vlees makkelijker te kauwen is. Aangezien zout en peper niet tot de kern kunnen doordringen, kunnen de plakken eventueel met zout en peper worden bestrooid.

Wijnadvies

Rosbief combineert goed met rood. Bordeaux van Château Saint Germain en Château David. Ook de Cabernet Sauvignon Hills Of California doet dit gerecht goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.