Overige video's

Rosbief met rozemarijn en sjalottenjus

Pak lekker uit in de keuken met deze rosbief met rozemarijn en zelfgemaakte jus! Verras je gasten met dit lekkere recept en drink een rode wijn bij dit gerecht. Met een vleesthermometer weet je zeker dat jouw rosbief een succes wordt!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng 3 eetlepels arachideolie met de rozemarijn, knoflook, chilipeper, zout en peper. Wrijf het vlees in met dit mengsel en druk goed aan.
  2. Verhit de overige arachideolie in de braadpan. Bak hierin het vlees in 2-3 minuten rondom goudbruin. Steek eventueel een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees en verlaag de oventemperatuur naar 160ºC.
  3. Zet de braadpan met de rosbief 20-25 minuten in het midden van de oven of tot de kerntemperatuur van het vlees 48-52ºC is. De rosbief is dan rosé. Neem de pan uit de oven, haal het vlees eruit en laat afgedekt onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten.
  4. Bak de spekreepjes, sjalotjes en tomatenpuree in het bakvet in de braadpan. Blus af met de wijn en laat deze tot de helft inkoken. Giet de bouillon erbij en kook tot ongeveer de helft in. Snijd de rosbief in dunne plakken en serveer met de sjalottenjus.

Bereidingstip

Lekker met winterse ratatouille (klik hier voor het recept).

Vervang de rosbief door ribeye, entrecote of runderrollade. Rooster de ribeye of entrecote 2-3 minuten per kant in een hete grill- of koekenpan en bereid de sjalottenjus apart. Volg voor de bereiding van de runderrollade bovenstaand recept.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept een elegante Spanjaard zoals de Estole Reserva: een combinatie van tempranillo en cabernet sauvignon. Met zijn donkere fruit als bessen en bramen is dit een wijn om echt even bij te gaan zitten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
6 g
Vezels 1 g
Zout 1,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.