Overige video's

Roomvla met gesponnen karamel

4 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g

Bereiden

  1. Klop de crème fraîche door de vla en verdeel dit mengsel over vier coupes. Zet ze in de koelkast.
  2. Smelt voor de gesponnen karamel de suiker met 5 eetlepels water op een lage stand tot de suiker gesmolten is.
  3. Schakel het iets hoger en laat het mengsel karameliseren maar zorg dat het heel lichtbruin blijft.
  4. Neem de pan van de warmtebron. Steek een vork in de karamel en beweeg hiermee boven een vel bakpapier snel heen en weer terwijl de karamel in dunne sliertjes van de vork druppelt.
  5. Steek de vork steeds opnieuw in de karamel en maak toeven karameldraden (dit kan van tevoren mits goed afgesloten bewaard). Serveer de roomvla met daarop een toef gesponnen karamel.

Variatie

Voeg aan de vla eens een scheutje marasquin of rum toe. Vervang crème fraîche door geslagen room.

Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.