Overige video's

Roompudding met cranberry-sinaasappelsaus

10 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
13 g

Bereiden

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Breng de melk met het vanillestokje of de vanillesuiker tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken.
  2. Schraap boven de melk het merg uit het vanillestokje, voeg de suiker toe en los deze al roerende op.
  3. Los, van de warmtebron af, de goed uitgeknepen gelatine op in de melk. Laat de melk afkoelen tot lobbig.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel deze door het melkmengsel.
  5. Spoel de puddingvorm om met koud water en giet de vla erin.
  6. Zet deze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Pureer voor de saus de cranberrycompote met sinaasappelsap en kaneelpoeder.
  8. Stort de pudding op een schaal en giet de saus eromheen.

Variatie

Voeg eens 3 eetlepels amandellikeur of rum bij de pudding. Garneer de pudding eens met sinaasappelschilletjes, chocoladeboontjes, -vlokken of poedersuiker.

Wijnadvies

Heerlijk met vrolijk bruisende Moscato d'Asti of Yellow Tail Moscato.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.