Overige video's

Roomparfait met hazelnoot-praliné

6 moeilijk desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Bereid het liefst een dag van tevoren. Meng de eidooiers met de suiker en vanillesuiker in een kom en zet deze op een pan met heet water (au bain-marie) die op een lage stand staat.
  2. De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop het mengsel met een mixer of garde in 5-10 minuten licht en romig.
  3. Zet de kom met het eimengsel in een bak met ijskoud water en laat het mengsel volledig afkoelen. Klop de slagroom dik vloeibaar.
  4. Spatel de room in 2 porties door het afgekoelde eimengsel. Bekleed de cakevorm met folie en giet het mengsel erin.
  5. Dek af met folie en zet de parfait minimaal 2 uur in de diepvries. Maak intussen de praliné.
  6. Meng de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan. Laat de suiker op middelhoge stand zachtjes smelten en goudbruin kleuren.
  7. Roer de hazelnoten voorzichtig door deze karamel, zodat ze rondom bedekt zijn. Schenk het hete mengsel op de bakplaat en laat de praliné afkoelen en hard worden.
  8. Schep de praliné met een spatel in stukken van de bakplaat en hak iets kleiner. Bewaar de praliné in een afgesloten bakje.
  9. Stort de parfait op een schaal en druk de praliné in de zijkanten en op de bovenkant. Snijd de parfait met een warm mes in plakken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 630 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
15 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.