Overige video's

Roomkaastaartje met vijgen en gember

4 eenvoudig nagerecht, kazen
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
15 g
Hoofdingrediënten Gorgonzola (62)

Bereiden

  1. Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas over de timbaaltjes.
  2. Schep daarop de blauwe kaas en verdeel daarover de rest van de roomkaas.
  3. Druk de kaas iets aan met de achterkant van een natgemaakt lepeltje.
  4. Zet de timbaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven (dit kan ook een dag van tevoren).
  5. Steek de zijkant van de kaas een beetje los met een scherp mesje zodat er lucht bijkomt. Keer de taartjes op de borden.
  6. Kruis de vijgen in, zet ze ernaast. Verwarm de gembersnippers met de siroop 20 seconden in de magnetron op 800 Watt en giet dit over de vijgen.

Variatie

Vervang blauwe kaas door tuinkruidenkaas. Serveer er in plaats van vijgen witte druiven bij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
15 g
Hoofdingrediënten Gorgonzola (62)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.