Overige video's

Rooibos-wortelsoep

4 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Wortel (149)

Bereiden

  1. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de wortel, ui en korianderzaad circa 8 minuten op middelhoge stand. Breng intussen 600 ml water aan de kook en laat de rooibos hierin 5 minuten trekken.
  2. Verwijder de theezakjes en voeg de thee toe aan de wortel. Kook afgedekt circa 15 minuten, tot de wortel helemaal gaar is.
  3. Pureer en zeef de soep. Breng flink op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en giet in elke kom wat room.
  4. Garneer eventueel met de koriander.

Bereidingstip

Voor deze soep gebruik je geen bouillon, dus breng flink op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde p.p.
Energie 160 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
7 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Wortel (149)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.