Overige video's

Romige yoghurtijsjes met roodfruit-swirl & kokos

8 gemiddeld tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten Aardbei (120) Witte chocolade (97)

Bereiden

  1. Pureer de aardbeien met de staafmixer.
  2. Meng de poedersuiker en het citroensap door de aardbeienpuree. Schep de yoghurt in 2-3 slagen erdoor zodat een marmereffect ontstaat.
  3. Schenk het yoghurtmengsel in de ijslollyvormpjes. Steek de ijslollystokjes in de vormpjes en sluit deze af. Laat de ijsjes in de ijskast minimaal 4 uur invriezen.
  4. Smelt de chocolade au bainmarie. Hak de noten grof.
  5. Neem de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een vel bakpapier. Schep de gesmolten chocolade over de ijsjes en bestrooi direct met de pistachenootjes en geraspte kokos. (de chocolade wordt door de koude ijsjes snel weer hard).
  6. Serveer de ijsjes meteen of leg ze tot gebruik in een bewaarbakje terug in de diepvries.

Variatie

Vervang de aardbeien door frambozen. Wrijf de frambozenpuree door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Vervang de kokos door ongezouten noten, grofgehakte pure chocolade of karamelkoekjes, discodip of fijngeknipte marshmallows. Vervang de roomyoghurt door vanilleyoghurt of citroenkwark.

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten Aardbei (120) Witte chocolade (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.