Overige video's

Romige volkorenpasta met groene groenten
Romige volkorenpasta met groene groenten
(0)

Romige volkorenpasta met groene groenten

Met hetzelfde gemak kies je voor volkorenpasta! Kies eens voor wat bijzondere groenten, zoals in dit recept: groene asperges en tuinbonen! Met slechts een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pasta op tafel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
15 g
Vezels 15 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de pasta beetgaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de helft van het citroensap en bak nog 1 minuut.
  2. Verwijder de stugge onderkant van de asperges en snijd ze in stukken. Voeg de asperges, tuinbonen en slagroom toe aan de pan en laat 8 minuten pruttelen. Voeg de helft van de pecorino toe aan de saus en roer door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Roer de pasta door de saus en voeg extra citroensap toe naar smaak. Schep de pasta op borden en bestrooi met de overige pecorino.

Bereidingstip

Voor deze romige volkorenpasta met groene groenten gebruiken we volkorenpasta. Deze pasta wordt gemaakt met pastameel van de hele graankorrel en zit daarom vol belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, ijzer en vitamine B. Met witte pasta krijg je daar toch een stuk minder van binnen. Ook heb je met volkorenpasta langer een verzadigd gevoel. Dat betekent: minder snel weer trek in iets lekkers!

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
15 g
Vezels 15 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.