Overige video's

Romige spinaziesoep met champignons
Romige spinaziesoep met champignons
(2)

Romige spinaziesoep met champignons

Zin in soep? Deze spinaziesoep is heel simpel, superlekker, gezond en makkelijk te maken.
Tip: maak deze soep voor meerdere dagen. Lekker als lunch of ’s avonds met een stokbroodje erbij.
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
24 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de helft van de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de spinazie toe. Kook zachtjes 2-3 minuten.
  2. Verhit de rest van de boter en bak hierin de champignons circa 3 minuten. Schep de helft van de champignons en de helft van de crème fraîche door de soep en pureer de soep glad.
  3. Schep de rest van de champignons op de soep en garneer met de overige crème fraîche.

Bereidingstip

Neem kastanjechampignons en voeg een mespunt cayennepeper toe aan de soep.

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
24 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.