Overige video's

Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie
Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie
(0)

Romige paddenstoelensoep met paddenstoelenolie

Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
11 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Verwarm de olie met de gedroogde paddenstoelen circa 15 minuten op een lage stand. De olie verandert dan van kleur en neemt de aroma's van de paddenstoelen in zich op. Schenk de olie in een afsluitbare fles en laat afkoelen voor gebruik.

Bereiden

  1. Hak de gemengde paddenstoelen grof.
  2. Verhit 2 eetlepels van de paddenstoelenolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalot en knoflook circa 10 minuten op middelhoge stand.
  3. Giet de bouillon erbij en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer.
  5. Serveer de soep in kleine kommetjes of glazen. Bestrooi met de kaas en druppel wat paddenstoelenolie in de soep.

Bereidingstip

Gebruik voor de olie eventueel 150 gram verse paddenstoelen in plaats van gedroogde en pureer de olie voor gebruik.

Wijnadvies

Licht rood, zoals Bourgogne Pinot Noir. Of kies voor wit met Arthur Metz Pinot Blanc.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
11 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.