Overige video's

Romige koude spinaziesoep
Romige koude spinaziesoep
(0)

Romige koude spinaziesoep

Op zoek naar een recept voor groene gazpacho? Deze koude spinaziesoep is een echte vegatopper. Lekker als voorgerecht of als snack op een warme dag.
Categorie snack, voorgerecht, tussendoortje
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Verkruimel het bouillonblokje in 600 ml koud water. Houd 10 spinazieblaadjes apart en snijd ze in fijne reepjes. Leg in de koelkast.
  2. Pureer de rest van de spinazie met de bouillon, avocado, basilicum en knoflook in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout. Laat afgedekt in de koelkast in minimaal 2 uur helemaal koud worden.
  3. Schep de soep in ijskoude glazen en garneer met de feta naar smaak, overige spinazie en een straaltje olijfolie.

Bereidingstip

Vervang een verse avocado in dit recept door avocadoblokjes uit de diepvries.

Voedingswaarde p.p.
Energie 215 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.