Overige video's

Romige gnocchi met zoete aardappel en saucijsjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
18 g
Vezels 6 g
Zout 3,8 g
Hoofdingrediënten Zoete aardappel (104) Gnocchi (13)

Bereiden

  1. Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar. Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de helft van de boter en bak hierin de worstjes gaar. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Stamp de aardappel fijn en voeg deze puree toe aan de ui.
  4. Voeg de room en azijn toe en roer tot een egale saus. Voeg de gekookte gnocchi toe aan de saus en meng goed.
  5. Bestrooi de romige gnocchi met de peterselie en serveer met de saucijsjes.

Bereidingstip

Ben je niet zo'n liefhebber van gnocchi? Wanneer je deze deegballetjes bakt in plaats van kookt, worden ze wat minder zacht en plakkerig en krijgen ze zelfs een knapperig korstje! Verhit boter en olie in een koekenpan en roerbak hierin de gnocchi direct vanuit de verpakking, tot de buitenkant van de gnocchi bruin begint te kleuren. Meng daarna met de saus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
18 g
Vezels 6 g
Zout 3,8 g
Hoofdingrediënten Zoete aardappel (104) Gnocchi (13)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.