Overige video's

Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen
Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen
(13)

Romige citroenrisotto met knoflookgarnalen

Dit lekkere gerecht van risotto met garnalen zet je in 35 minuten op tafel! Dit recept valt altijd goed in de smaak als je bezoek krijgt.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 930 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
56 g
32 g
Vezels 5 g
Zout 3,1 g

Bereiden

  1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de sjalotten toe en fruit circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerend 3 minuten mee, tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit circa 20 minuten, tot de rijst gaar is. Laat de laatste 5 minuten de spinazie slinken in de pan.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook toe. Roerbak de garnalen circa 5 minuten op middelhoge stand.
  4. Neem de pan met risotto van de warmtebron. Voeg de Parmezaanse kaas, mascarpone, citroenrasp en -sap toe en roer goed door. Laat afgedekt 3 minuten staan. Neem het deksel van de pan, roer de risotto door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de knoflookgarnalen erop en serveer direct.
Voedingswaarde p.p.
Energie 930 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
56 g
32 g
Vezels 5 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

20-09-2022
-
20-09-2022
-