Overige video's

Romige bloemkoolgratin

In deze bloemkoolgratin is de blauwe kaas de smaakmaker, maar denk ook eens aan geraspte oude kaas, cheddar of geitenkaas. Als er maar een beetje pit in zit! Het recept vind je hier.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Snijd de bloemkool in kwarten en leg de stukken circa 5 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd de bloemkool in plakken en leg ze in de schaal. Klop de room met het ei en peper goed los en giet over de bloemkool. Schud licht met de schaal zodat de room goed wordt verdeeld.
  3. Verdeel de kaas en amandelen erover en bak de gratin in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Lekker met gehaktballetjes en gekookte aardappels.
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 4 g
Zout 1,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.