Overige video's

Romeinse kipfilet met groentengratin

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de venkel 3 minuten, giet af en laat goed uitlekken.
  2. Leg de courgette, tomaat en venkel dakpansgewijs in een lage ovenschaal. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en bak de groenten 20 minuten in het midden van de oven.
  3. Meng het paneermeel met de Italiaanse kruiden en de kaas en houd apart.
  4. Snijd de kipfilets in tot envelopjes en klap ze open. Bestrijk met de pesto en verdeel de rucola of basilicum erover. Klap de filets dicht en steek ze vast met houten prikkers.
  5. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en gaar.
  6. Verdeel intussen het paneermengsel over de groenten in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C of zet de grill aan en gratineer de groenten 10-12 minuten tot de bovenlaag goudbruin is.
  7. Serveer de kipfilet met de gratin. Lekker met pasta.
Voedingswaarde p.p.
Energie 525 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.