Overige video's

Romeins rundvlees uit de oven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees in de ovenschaal. Meng balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper en oregano. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  2. Verwarm ondertussen de gezeefde tomaten, bouillon en rode wijn zonder te koken. Giet dit mengsel op het vlees.
  3. Schuif de schotel met het deksel erop in het midden van de oven. Stoof het vlees in circa 2,5 uur gaar.
  4. Voeg de sjalotjes, tomaten en knoflook de laatste 30 minuten toe.
  5. Serveer het gerecht met de plakjes mozzarella erop en bestrooid met peterselie.

Wijnadvies

Voor de hand ligt om richting Italië te vertrekken met als bestemming Chianti van Sensi. Vergeet u het scheutje voor het recept niet?

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 53 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Herman van Wissen 18-01-2019
Ik heb dit recept en advies gebruikt. Het rundvlees heb ik weg kunnen gooien. Het was voor mij de eerste keer om met de oven te werken. Ik heb de instructies gevolgd. Volgens mij is de 2 ½ uur op 170 graden niet goed. Ik hoor graag hoe dit heeft kunnen gebeuren.