Overige video's

Rollade met sinaasappel-abrikozensaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
22 g
Print

Bereiden

  1. Bestrooi de rollade met peper en zout als deze nog niet gekruid is. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Braad 15 minuten en bedruip het vlees een keer met het braadvet.
  2. Sluit de pan en braad de rollade in 45-55 minuten gaar. Keer het vlees af en toe om.
  3. Rasp 1/2 eetlepel van de sinaasappelschil en pers de vruchten.
  4. Schep de gare rollade uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  5. Voeg sinaasappelrasp en -sap, abrikozen en bouillon bij het braadvet. Kook zachtjes en laat het vocht iets verdampen. Roer de mosterd en jam erdoor.
  6. Snijd de rollade in plakken en serveer deze met de saus.
  7. Lekker met spruitjes of broccoli en gekookte krieltjes.

Bereidingstip

Bind de saus eventueel met allesbinder of maïzena. Voeg een scheutje sinaasappel- of amandellikeur bij de saus.

Wijnadvies

Probeer eens een Australische semillon-chardonnay of een viognier uit de Languedoc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 685 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
22 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.