Overige video's

Rollade met honing-mosterdsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten Honing (638)

Bereiden

  1. Dep de rollade droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
  2. Verhit de boter en bak hierin de rollade in 5-7 minuten goudbruin. Neem het vlees uit de pan.
  3. Roer de vleesfond of bouillon met de honing en rozemarijn door het bakvet, verwarm en leg het vlees weer in de pan. Gaar de rollade circa 45 minuten met het deksel op de pan. Voeg indien nodig tussendoor een scheutje heet water toe.
  4. Neem de rollade uit de pan en laat het vlees onder aluminiumfolie circa 10 minuten rusten. Roer de mosterd door het braadvocht en bind de jus eventueel met allesbinder.
  5. Snijd de rollade in plakken en serveer met de saus en rodekool of witlof.

Variatie

In plaats van schouderrollade kun je varkensfricandeau gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten Honing (638)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.