Overige video's

Rollade met cranberry’s en noten

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het vlees in de lengte in, maar niet helemaal doormidden. Klap het vlees open, druk het iets platter met een plank of deegroller en bestrooi met de helft van de tijm, zout en peper.
  2. Meng de appelblokjes met het citroensap, de cranberry's, de noten, het paneermeel, zout en peper. Schep de vulling op de varkensfilet en houd aan de uiteinden een klein stukje vrij.
  3. Klap het vlees dicht en bind het vast met keukengaren. Bestrooi de buitenkant met de rest van de tijm, zout en peper.
  4. Verhit de boter en bak hierin de rollade in circa 5 minuten rondom lichtbruin.
  5. Leg het vlees in een ovenvaste braadpan of ovenschaal, zet deze in het midden van de oven en laat 35-40 minuten garen. Bedruip de rollade af en toe met wat braadvocht.
  6. Lekker met geroosterde krieltjes en spruitjes.

Bereidingstip

Geroosterde krieltjes: kook krieltjes met schil 3-4 minuten voor. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 eetlepel gehakte rozemarijn. Zet de krieltjes tegelijk met de rollade in een aparte lage ovenschaal in de oven.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.