Overige video's

Roggebroodsandwich met haring, biet en avocado

2 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Hoofdingrediënten Avocado (157) Yoghurt (121)

Bereiden

  1. Pureer of prak de avocado en meng deze door de yoghurt met de knoflook, de peterselie en peper.
  2. Besprenkel de biet met citroensap. Snijd de haring in brede repen.
  3. Verdeel de avocadocrème, de haring, de tuinkers en de biet over de sneetjes roggebrood.
  4. Stapel 3 sneetjes op elkaar tot een sandwich en snijd ze diagonaal door.

Variatie

Vervang roggebrood door volkorenbrood dat licht geroosterd is. Neem in plaats van biet plakken augurk.

Wijnadvies

Een 'pure' zoute haring is met San Lucar Manzanilla sherry echt een belevenis. Maar wordt de haring als 'ingrediënt' gebruikt, zoals in deze recepten, kies dan Muscadet sur Lie, de droge witte Huiswijn of Hoop Huis Chenin Blanc. Deze laatste is iets minder droog dan de andere twee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
5 g
Hoofdingrediënten Avocado (157) Yoghurt (121)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.