Overige video's

Roergebakken spinazie met walnoten

Dit recept is makkelijk om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel: roergebakken spinazie met walnoten. Ideaal om doordeweeks te maken als bijgerecht. Klaar? Wokken maar!
Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de twee soorten olie op lage stand in een wok en voeg citroenschil, knoflook en walnoten toe. Schep het mengsel als het gaat geuren en lichtbruin kleurt met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  2. Zet de warmtebron hoger en voeg dan een deel van de spinazie aan de hete olie toe. Schep de spinazie heel kort om en schep van de pan in een vergiet. Roerbak alle spinazie zo en laat het vocht uit de vergiet lopen.
  3. Doe alle spinazie met het walnotenmengsel terug in de wok en warm nog even door. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Bereidingstip

Gebruik in plaats van walnotenolie 4 eetlepels olijfolie.

Wijnadvies

Spinazie is niet de makkelijkste wijnklant. Met bijna alle rode wijn gaat deze groente wat ‘stalig' en vaak wat bitter smaken. ‘Wit' luidt dus het devies. Vooral Chardonnay, en dan zonder dat deze op eikenhout heeft gelegen. Gelukkig is daar een grote keuze in: Jean Sablenay, Koopmanskloof Fairtrade of Viña Maipo.

Voedingswaarde p.p.
Energie 240 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.