Overige video's

Roergebakken broccoli en bloemkool met garnalen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g

Bereiden

  1. Schil de stelen van de broccoli en snijd een stukje van de onderkant af. Snijd dikke stelen enkele malen in de lengte door. Kook bloemkool, broccoli en worteltjes 4 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Verhit de arachideolie en sesamolie in de wok. Bak broccoli, bloemkool en worteltjes enkele minuten.
  3. Voeg de knoflook en peultjes toe en roerbak de groenten 2 minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de groenten nog 2 minuten zachtjes koken. Voeg de ketjap toe.
  5. Schep ten slotte de garnalen door dit gerecht. De garnalen worden alleen maar warm gemaakt. Laat ze niet mee koken, ze worden dan taai.
  6. Verdeel groenten en garnalen over de borden. Garneer met een bosuitje. Eet bij dit gerecht rijst.

Variatie

Vervang de visbouillon door kippenbouillon en de garnalen door stukjes kipfilet die wel door en door gaar worden gebakken. Vervang de garnalen door gekookte mosselen.

Wijnadvies

Drink bij dit gerecht een fruitrijke rode wijn, zoals een lichte Beaujolais of een rode Lambrusco uit Italië en schenk deze aan de koele kant (14-15ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.