Overige video's

Roergebakken biefreepjes met sperziebonen en champignons

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g

Bereiden

  1. Verhit de zonnebloemolie in de wok. Roerbak de biefreepjes 2 minuten in de olie en schep ze uit de wok.
  2. Giet opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en voeg daar de sesamolie en knoflook uit de knijper aan toe. Doe de sperziebonen en sambal in de wok en bak deze ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg dan de preiringen en champignons toe, schep alle groenten goed om en giet de bouillon en sojasaus in de wok.
  4. Breng de bouillon aan de kook. Roer de biefreepjes door het knapperige groentemengsel en dien meteen op.
  5. Serveer bij dit gerecht gekookte rijst.

Wijnadvies

Mogelijke wijnen zijn rode Bordeaux en Bordeaux Supérieur of een rode Bergerac (16-18°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ria Cornelis 16-02-2019
Heb voor 2 personen wel maar 1/4 theelepel sambal gebruikt. Echt een receptje voor als je eens weinig zin hebt om lang in de keuken te staan. Zeker voor herhaling vatbaar. Leuke site trouwens.