Overige video's

Roerbakstamppot van boerenkool en zoete aardappel

Stamppot, maar dan net even anders! Gebruik in plaats van gewone aardappels zoete aardappels. Lekker! Voor dit recept heb je maar een paar ingrediënten nodig. Lekker makkelijk en snel klaar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 2,7 g
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Verhit intussen de olie in een grote hapjes- of stoofpan en bak hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de chorizo toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Voeg de boerenkool toe en roerbak 5-8 minuten tot de kool wat zachter is, maar nog wel bite heeft. Giet de balsamico en 2 eetlepels water erbij en schep even door. Laat afgedekt nog een paar minuten smoren.
  4. Breng de kool op smaak met zout en peper en schep de zoete aardappel erop. Stamp dit grof en schep alles door elkaar. Voeg nog een beetje olijfolie toe en. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
8 g
Vezels 8 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.