Overige video's

Rodewijnsaus
Rodewijnsaus
(2)

Rodewijnsaus

Er gaat niets boven een zelfgemaakte rodewijnsaus bij een vleesgerecht! Op zoek naar een basisrecept voor rodewijnsaus? Zoek niet verder, hier vind je het recept.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Breng de bouillon aan de kook. Roer 50 ml rode wijn met de maizena glad en voeg de rest van de rode wijn toe. Voeg als de bouillon kookt al roerend het maizenamengsel toe. Kook zachtjes 2 minuten tot de saus bindt.
  2. Voeg de jus (of braadvocht van een bereide kip of kalkoen) toe en roer goed. Klop de blokjes boter erdoor. Roer de cranberrysaus of jam erdoor. Serveer de saus in een warme (saus)kom.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.