Overige video's

Rodewijnrisotto met paddenstoelen
Rodewijnrisotto met paddenstoelen
(0)

Rodewijnrisotto met paddenstoelen

Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
20 g

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalot en de knoflook.
  2. Voeg de rijst toe en schep om tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn.
  3. Voeg de wijn toe. Voeg een schep bouillon toe als de rijst de wijn heeft opgenomen en roer goed.
  4. Blijf zo steeds bouillon toevoegen en roeren tot alle bouillon op is en de rijst gaar.
  5. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de paddenstoelen goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Roer de boter en een handje kaas door de risotto. Voeg de helft van de paddenstoelen toe.
  7. Schep de risotto op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen erover. Bestrooi met de overige kaas.

Bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 74 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
20 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.