Overige video's

Rodekoolstamppot met ananas en chorizo
Rodekoolstamppot met ananas en chorizo
(5)

Rodekoolstamppot met ananas en chorizo

Stamppot is een lekkere en voordelige maaltijd die ook nog eens makkelijk in grote hoeveelheden te bereiden is. Zoals deze rodekoolstamppot met een frisse twist.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Vezels 13 g
Zout 3 g

Bereiden

  1. Halveer de kool. Verwijder de buitenste bladeren en de harde stronk. Snijd de kool in repen. Kook de kool afgedekt in een laagje water met zout en het kaneelstokje in 18-20 minuten gaar.
  2. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Rooster de chorizo in een droge, hete koekenpan op een lage stand.
  3. Giet de rodekool en aardappels af, verwijder het kaneelstokje. Stamp met de melk, boter, zout, peper en eventueel wat ananassap tot een stamppot. Schep de helft van de ananasstukjes erdoor en verdeel de chorizo met de rest van de ananas erover.

Bereidingstip

Liever geen vlees? Vervang de chorizo in dit recept door vegetarische spekjes of vegetarische shoarma.

Geen kaneelstokjes in huis? Neem 1 theelepel kaneelpoeder in plaats van het kaneelstokje.

Voeg 2 eetlepels honing toe aan de stamppot.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
15 g
Vezels 13 g
Zout 3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.