Overige video's

Rodekoolsalade met warme knoflookdressing

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g

Bereiden

  1. Doe de kool in de zeef of vergiet en giet er kokend water over.
  2. Breng voor de dressing de azijn met het laurierblad, de cayennepeper en de mosterd aan de kook. Kook de azijn tot de helft in.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten van de dressing toe en verwarm zonder te koken. .
  4. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan.
  5. Schep de paprika en bleekselderij door de kool.
  6. Verdeel de salade over 4 borden. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.

Wijnadvies

Heerlijk gerecht om een wat steviger rosé bij te drinken. Denkt u maar aan die van Monastier, Montalto of Vega Libre.

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.