Overige video's

Rodekoolsalade met peer, pistache en gorgonzola

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
24 g
Vezels 9 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Breng de azijn met 50 gram basterdsuiker en 750 ml water aan de kook. Schep de koolreepjes in een kom en giet het hete water met de azijn en suiker erop.
  2. Laat 3-4 minuten staan, giet af, laat uitlekken en afkoelen. Zet de kool afgedekt in de koelkast.
  3. Verhit de boter met de rest van de suiker in een koekenpan en leg de perenpartjes er naast elkaar in. Stoof zachtjes 4-5 minuten.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de rodekool.
  5. Verdeel de koolsalade over borden, leg de peer erop en verdeel de gorgonzola erover.
  6. Rooster de noten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de salade.

Bereidingstip

Vervang de pistachenoten in dit recept door blanke amandelen of hazelnoten.

Neem blokjes feta in plaats van gorgonzola.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
24 g
Vezels 9 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.