Overige video's

Rodekoolsalade met frambozendressing, appel en chorizo

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Print

Voorbereiden

Pureer de frambozen met de azijn en 4 eetlepels olie tot een gladde, roze dressing. Schaaf de rodekool boven een grote kom en bestrooi met zout en peper. Meng de dressing er goed door. Dek af en laat circa 1 uur intrekken. Schep de kool tussendoor een paar keer om.

Bereiden

  1. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  2. Bak de chorizo in de rest van de olie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Schep de uienringen, appel, chorizo en amandelen door de rodekool en bestrooi de salade met de granaatappelpitjes en basilicum.

Bereidingstip

Gebruik 2 eetlepels olijfolie voor de dressing in dit recept en vul aan met 2 eetlepels walnotenolie.

Laat de chorizo weg voor een vegetarische salade.

Wijnadvies

Een lekker fruitige rosé van Stoney Creek.

Voedingswaarde p.p.
Energie 370 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.