Overige video's

Rodekool uit de oven met appel en walnoten

Voedingswaarde p.p.
Energie 915 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
21 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin het gehakt met zout en peper rul. Kook intussen de aardappels gaar. Verwarm de rodekool.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
  3. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in ringen. Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met kaneelpoeder.
  4. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Schep de rodekool erop met daarop de appelringen. Strooi er de walnoten over en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en zet het gerecht ca. 15 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Voedingswaarde p.p.
Energie 915 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
55 g
21 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.