Overige video's

Rodekool met sinaasappel en honing

6 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g

Bereiden

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en schaaf de kool in smalle reepjes.
  2. Verwarm het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus en de olie.
  3. Kook hierin de kool zachtjes 4 minuten. Laat de kool hierin afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
  4. Serveer de kool koud of verwarm deze even. Rooster de sesamzaadjes in een droge hete koekenpan. Strooi ze met de bosui over de kool.

Bereidingstip

Lekker bij de gevulde kalkoen.

Variatie

Schep 2 eetlepels blanke rozijnen door de kool. Vervang bosui door bieslook en sesamzaad door geschaafde amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 165 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.