Overige video's

Rodekool met rode ui, kappertjes en kersenbier

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Hoofdingrediënten Rodekool (41)

Bereiden

  1. Verhit de boter en fruit hierin de ui met de suiker circa 3 minuten.
  2. Voeg de kool toe en roerbak een paar minuten.
  3. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de kool goed door, voeg wat zout toe en stoof met het deksel op de pan op een lage stand in circa 50 minuten gaar.
  4. Breng de kool op smaak met zout en peper en schep over in een schaal. Schep de kappertjes, olijfolie en balsamicoazijn erdoor.

Variatie

Als je ze kunt vinden dan kun je voor dit recept in plaats van kappertjes ook de wat grotere kapperappeltjes gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
5 g
2 g
Hoofdingrediënten Rodekool (41)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.