Overige video's

Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  2. Voeg de kool, de kruidnagels, zout en de suiker toe en giet er 300 ml water bij.
  3. Roer goed om en breng aan de kook. Laat op lage stand en met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven en roer af en toe om.
  4. Voeg de appeltjes, de rozijnen, de azijn en de sinaasappelrasp toe. Schep alles om en stoof nog 10 à 15 minuten verder.

Bereidingstip

Lekker met hachee, gehaktballen, rollade en wildgerechten.

Wijnadvies

Een gerecht met wat 'zoet'. Daarom ook een rode wijn die niet al te droog is. Yellow Tail Shiraz bijvoorbeeld. Of Danie de Wet Pinotage.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.