Overige video's

Rode-uiensoep met kaasbroodjes
Rode-uiensoep met kaasbroodjes
(5)

Rode-uiensoep met kaasbroodjes

Kun je soep maken van rode uien? Ja, waarom niet? Extra lekker met zelfgemaakte kaasbroodjes. Tip: een scheutje port in de uiensoep geeft diepgang en kracht.
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
28 g
Vezels 6 g
Zout 3,4 g

Bereiden

  1. Verhit de boter en olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de uienringen in circa 4 minuten glazig. Schep de basterdsuiker erdoor en bak deze op een hoge stand 1 minuut mee.
  2. Roer de azijn erdoor en laat circa 15 minuten zachtjes stoven. Voeg de bouillon en laurier toe en kook zachtjes 10-12 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de plakken stokbrood met kruidenboter en rooster ze 2-3 minuten op een bakplaat in de oven. Bestrooi met de kaas en laat deze smelten in de oven. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep en serveer de soep met de kaasbroodjes.

Bereidingstip

Vervang 100 ml bouillon in dit recept door port of wijn.

Neem brie of boerenkaas in plaats van gruyère.

Wijnadvies

Een scheutje Sea Lord Tawny Port in dit recept geeft diepgang en kracht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 49 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
28 g
Vezels 6 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.