Overige video's

Rode curry met roerbakgroenten

2 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1105 kcal
Koolhydraten 110 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
28 g
Vezels 9 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten Rijst (74)

Bereiden

  1. Kook de rijst. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Verhit de wokolie en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten. Voeg de rode curry toe en bak deze 1 minuut mee.
  3. Giet de kokosmelk erbij, meng goed en breng al roerend aan de kook. Kook zachtjes 1 minuut.
  4. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met de rode ui, koriander en cashewnoten.

Bereidingstip

Liever niet vega? Bak dan reepjes kipfilet, grote garnalen of blokjes stevige witvis zoals kabeljauw mee met de groenten.

Maak je eigen boemboe van 2 fijngemalen rode pepers (1 met en 1 zonder zaadjes), 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 cm geraspte gember, ½ eetlepel korianderpoeder en ½ eetlepel komijnpoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1105 kcal
Koolhydraten 110 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
62 g
28 g
Vezels 9 g
Zout 3 g
Hoofdingrediënten Rijst (74)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Peter 19-10-2019
Top! Heerlijk!
Extra paksoi toegevoegd en de cocusmelk een keer weggelaten.
Kipstukjes en 50 gram currypasta waardoor niet te pikant.
Gaan we vaker eten.