Overige video's

Rode bonen met geitenkaas, paprika en bosui

2 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  2. Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en roerbak de paprika 4 minuten.
  3. Schep de bosui, de tijm en de bonen erdoor en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Serveer het gerecht bestrooid met de geitenkaas.

Bereidingstip

Lekker met witte rijst.

Variatie

Vervang rode bonen door bruine bonen of kapucijners. Maak het gerecht iets pittiger en vervang paprikapoeder door enkele druppels tabasco.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc doet het bij dit gerecht uitstekend, vooral ook door het geitenkaasje. Dat is dol op dergelijk wit. Keuze te over: Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.