Overige video's

Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree.
  2. Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C.
  3. Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker.
  4. Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree.
  5. Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing.
  6. Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in circa 20 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.