Overige video's

Rode aardappels met laurier en spek

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Hoofdingrediënten Ontbijtspek (111)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels om de centimeter met een scherp mes in, maar niet helemaal door zodat de plakjes aan één kant nog aan elkaar zitten.
  2. Steek er afwisselend laurierblaadjes, (eventueel gehalveerde) plakjes ontbijtspek en plakjes knoflook tussen.
  3. Leg de aardappels naast elkaar in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie waaraan het (zee)zout is toegevoegd.
  4. Bak de aardappels in circa 45 minuten gaar en knapperig in de oven. Leg er eventueel de laatste 10 minuten enkele takjes rozemarijn of tijm tussen.
  5. Lekker bij vlees en gevogelte.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Hoofdingrediënten Ontbijtspek (111)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.