Overige video's

Robuuste boerenkaasfondue

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Mosterd (262)

Bereiden

  1. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met de knoflook.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook. Roer de geraspte (boeren)kaas in gedeelten en op een lage stand door tot alle kaas is gesmolten.
  3. Roer de aangelengde maizena en de mosterd door het kaasmengsel. Kook zachtjes 2-3 minuten tot de fondue gebonden is.
  4. Serveer de kaasfondue in de pan op een rechaud op tafel. Lekker met grof bruinbrood.

Bereidingstip

Bouillon is een goede basis voor elke kaasfondue. Maar er is veel meer mogelijk, zoals droge witte wijn (met eventueel een scheutje kirsch of jenever), bier, volle melk, appelsap of (witte) druivensap. Iedere vloeistof geeft zijn eigen karakter aan je gerecht.

Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt, om te voorkomen dat deze een klont gaat vormen.

Zorg dat de fondue warm blijft en gebruik een rechaud/theelichtje.

Natuurlijk gebruik je brood om te dippen, maar er is veel meer mogelijk. Leef je uit met stukjes groente als wortel, komkom­mer, bloemkool en tomaat. Denk ook eens aan (geblancheerde) paddenstoelen, een aanrader! En sluit af met partjes peer of druiven.

Wijnadvies

J. Meyer Pinot Blanc, Green Grüner Veltliner of Nava Rueda passen prima bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Mosterd (262)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.